Deze week: een nieuw seizoen van The Masked Singer

Masked Singer 2023
De presentator en het panel van The Masked Singer (afb.: RTL/William Rutten)

Aankomende vrijdag is het weer zover: dan begint op RTL4 een nieuw seizoen van The Masked Singer. Ook dit jaar zullen veel mensen zich wekenlang bezighouden met de vraag welke BN’ers nu weer in die pakken liedjes zingen. Maar dit jaar gaat het programma er wel wat anders uitzien dan we gewend zijn.

Het eerste verschil ten opzichte van vorige seizoenen is het aantal deelnemers. The Masked Singer 2023 heeft niet 15 deelnemers, zoals in de laatste seizoenen, maar 20. Dit betekent niet dat het seizoen een stuk langer zal duren. Waar er eerst in de meeste afleveringen maar één karakter ontmaskerd werd, zullen dat er dit jaar twee per aflevering zijn. Het tempo gaat wat dat betreft een beetje omhoog, wat fijn is voor iedereen die één ontmaskering per aflevering wel wat weinig vond. Nadeel is wel dat meer personages dan voorheen er al na één optreden uitliggen en raden dus lastiger wordt.

Het nieuwe panel van The Masked Singer

De bekende gezichten keren ook in dit nieuwe seizoen van The Masked Singer weer terug. Ruben Nicolai praat de boel aan elkaar, terwijl Loretta Schrijver, Carlo Boszhard, Gerard Joling en Buddy Vedder weer in het panel zitten. Maar ook hier is een grote verandering: Monica Geuze wordt het nieuwe panellid. Met een panel van vijf kun je geen gelijke teams meer maken, dus de komst van Monica betekent dat in The Masked Singer 2023 deze teamopzet niet terugkomt. Hoe het helemaal vorm krijgt nu het panel niet meer uit twee teams bestaat, moeten we nog zien, maar het zal in elk geval een nieuwe dimensie geven aan het programma.

Een hoop bijzondere pakken

Wat nog wel hetzelfde blijft, zijn de bijzondere pakken. In het nieuwe seizoen van The Masked Singer doen er natuurlijk weer dieren mee, zoals de Koala, de Libelle en het Stinkdier. Maar ook andere figuren doen mee, zoals de Magiër, de Badeend, de Toffe Peer en de Tuinkabouter. Met die pakken komt het dus wel goed. Nu maar hopen dat de BN’ers in de pakken ook nog een beetje kunnen zingen.

Het nieuwe seizoen van The Masked Singer is vanaf vrijdag 10 november te zien op RTL4.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*