Veronica Offside wint eerste slag tussen voetbaltalkshows

Wilfred Genee Veronica Offside
Afb.: ANP

Veronica Offside heeft gisteren – niet geheel onverwacht – de eerste slag in de voetbaltalkshowoorlog gewonnen. Het nieuwe programma scoorde een stuk beter dan concurrent VTBL en beleefde daarmee een prima start.

Veronica Offside wist met zijn allereerste aflevering gemiddeld 283.000 kijkers te trekken. Dit is fors meer dan de 72.000 kijkers van VTBL. Het lijkt er dus op dat Wilfred Genee ook zonder Johan Derksen en René van der Gijp een goed scorende voetbaltalkshow neer kan zetten.

Tuurlijk, Veronica Offside trok gisteren niet zo veel kijkers als de vorige voetbalshows mét Johan en René, maar dat was ook wel te verwachten. Bedenk daarbij dat we nog middenin de vakantieperiode zitten én dat publiekslieveling De slimste mens tegelijkertijd op NPO2 te zien was, en dan kan het niet anders dan dat John de Mol tevreden is opgestaan vandaag.

Veronica Offside heeft de bekende sfeer

Het was al vrij snel duidelijk wat we kunnen verwachten van de nieuwe voetbalshow op Veronica. Er zitten natuurlijk grotendeels andere mensen dan bij Veronica Inside (of Voetbal Inside, Voetbal International, Voetbal Insite, etc.), maar de sfeer is hetzelfde. Er wordt over voetbal gesproken met mensen uit die wereld of sportjournalisten, maar er is vooral ook veel ruimte voor humor. Waarschijnlijk een te platte humor voor sommige mensen (al vrij snel maakte Andy van der Meijde grappen over zijn geslachtsdeel), maar het publiek van de vorige versies van deze talkshow houdt daar over het algemeen juist wel van.

Naast Andy is ook Wesley Sneijder één van de vaste analisten. Hij is ook iemand die meestal wel zegt wat hij denkt en natuurlijk jarenlang op topniveau gevoetbald heeft, waarmee hij goed in de formule past. En Wilfred Genee weet met zijn jarenlange ervaring natuurlijk precies hoe hij dit programma moet aanpakken, dus het fundament van Veronica Offside zit wel goed.

Het wordt nu spannend of het programma deze kijkcijfers kan vasthouden. Sommige mensen zullen waarschijnlijk vooral uit nieuwsgierigheid even gekeken hebben, maar voor het programma is het te hopen dat de echte doelgroep nog regelmatig blijft kijken.

Ook Vandaag Inside doet het goed

Overigens zal John de Mol ook blij zijn met de terugkeer van Vandaag Inside. De kijkcijfers van SBS6 waren de laatste weken ronduit slecht, maar de dagelijkse publiekstrekker heeft SBS6 bij zijn terugkeer meteen goede kijkcijfers bezorgd. Vandaag Inside scoorde gemiddeld 783.000 kijkers. Daarmee versloeg het ook de serieuze talkshow Op1. Ook na de zomerstop lijkt Talpa met Vandaag Inside dus een succesprogramma in huis te hebben.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*