Aankomende week: een nieuw seizoen Expeditie Robinson

deelnemers expeditie robinson 2022

Aankomende maandag begint op RTL4 weer één van hun grootste programma’s van een jaar. Dan is het namelijk weer tijd voor een nieuw seizoen van Expeditie Robinson.

Dit jaar zijn er een aantal veranderingen ten opzichte van vorig seizoen. Dit jaar keert Expeditie Robinson weer terug naar het bekende format van één aflevering per week. Vorig jaar was het programma nog twee keer in de week te zien omdat er toen twee losse expedities waren die pas aan het eind van het seizoen samen kwamen. Het ziet er dus naar uit dat er dit jaar weer gewoon één expeditie is.

Verder is Expeditie Robinson dit jaar te zien op de maandagavond. Oorspronkelijk moest het een belangrijk onderdeel van de weekendprogrammering worden (op de zondag). Maar omdat het programma dat op maandag gepland stond nog niet af is, vult Expeditie Robinson dat gat op. Een opmerkelijke keuze van RTL, want je zou zeggen dat een grote show als Expeditie Robinson eigenlijk een meer prestigieuze plek in de programmering verdient dan de maandagavond.

Een nieuw presentatieduo

Verder is er ook nog een verandering de presentatie. Rick Brandsteder is namelijk de nieuwe presentator van Expeditie Robinson. Daarmee wordt hij de opvolger van Kaj Gorgels, die het na twee seizoenen presenteren al voor gezien houdt. Rick Brandsteder presenteert het programma met Nicolette Kluijver, die de presentatie nu al voor haar achtste seizoen op zich neemt.

De deelnemers van Expeditie Robinson 2022

De deelnemers van Expeditie Robinson zijn ook dit seizoen weer een mix van bekende en minder bekende BN’ers. Misschien wel het bekendste gezicht is acteur Harry Piekema, die we allemaal vast nog kennen van zijn rol als supermarktmanager in de reclames van Albert Heijn. Hij is zeker niet de enige acteur die meedoet dit jaar. Ook Mike Weerts (o.a. Voetbalvrouwen en Celblok H), Iliass Ojja (o.a. Mocro Maffia), Thijs Boermans (o.a. Spangas) en Niek Roozen (o.a. Brugklas) zijn van de partij.

Bij de vrouwen doen ook een aantal actrices mee. Liza Sips, vooral bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden, en Susan Radder, die in Oogappels speelt, zullen strijden om de winnaar van Expeditie Robinson 2022 te worden. Ze krijgen concurrentie van muscialactrice (The Bodyguard) en zangeres April Darby en actrice en presentatrice Dzifa Kusenuh, die vooral bekend is geworden door Checkpoint.

Deelnemers met een voordeel?

Ook dit seizoen doen er weer een aantal sporters mee. Basketballer Chatilla van Grinsven en zwemmer Ferry Weertman moeten de hoge verwachtingen die komen kijken bij sporters zien waar te maken. En waar zij misschien kunnen profiteren van hun kracht en uithoudingsvermogen, heeft Koffietijdkok London Loy een ander voordeel. Hij kan vast lekker koken voor de kandidaten, dus wie weet wordt hij daardoor minder snel weggestemd.

Andere tv-gezichten die dit seizoen meedoen aan Expeditie Robinson zijn Dennis Wilt, weerman op SBS6, en Kirsten Westrik, de presentatrice van 112 Vandaag (en de zus van Merel). Ook choreograaf Vincent Vianen, eerder al te zien in verschillende programma’s, doet mee, net als Devrim Aslan, quizzer in Beat the Champions.

Laura Vlasblom kan de expeditieleden vermaken met het zingen van liedjes uit haar tijd in Frizzle Sizzle, terwijl schrijfster Marion Pauw misschien wat spannende verhalen kan vertellen. Daarnaast doen er ook dit jaar weer influencers mee. Niels Oosthoek, bekend van het YouTubekanaal Gierige Gasten, en Juultje Tieleman, vlogger en Instagraminfluencer, vertegenwoordigen de jonge generatie. De laatste deelnemer aan dit seizoen is Rose Betram, model en ex van Gregory van der Wiel.

Ook zonder grote sterren wordt het vast vermakelijk

Als je het aan mij vraagt, zijn er weinig A-sterren in dit nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het een saai seizoen wordt. Je hoeft geen sterrenstatus te hebben om proeven te doen, te overleven met minimale middelen, vieze spelletjes te spelen of zelfs het hele programma te winnen – kijk maar naar Robbert Rodenburg, de winnaar van vorig jaar. Wat het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson ons gaat brengen, weten we nog niet. Maar het zal ongetwijfeld genoeg zijn om tot aan kerst elke maandag een hele hoop kijkers te vermaken.

Expeditie Robinson begint maandag 29 augustus om 20.30 uur op RTL4.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*