Domino Challenge: brengen steentjes RTL opnieuw een hit?

Domino Challenge
Presentator Ruben Nicolai en jurylid Lily Hevesh van Domino Challenge (afb. RTL)

Domino Challenge is de nieuwste toevoeging aan de programmering van RTL4. Al een tijdje geleden werd aangekondigd dat RTL met een Dominoprogramma zou komen en gisteren was dan eindelijk de eerste aflevering te zien. Domino Challenge is een beetje als Domino Day van vroeger, maar dan in het klein. Maar de vraag is natuurlijk: is het net zo goed als Domino Day?

Hoe werkt het?

Domino Challenge heeft wat weg van Lego Masters. Er zijn duo’s die bouwwerken moeten maken met steentjes. Wellicht dat dat ook de reden is dat Ruben Nicolai ook dit programma presenteert. Ruben wordt daarnaast bijgestaan door jurylid Lily Hevesh. Zij is er om de bouwwerken te beoordelen op creativiteit en op bouwtechniek. De cijfers die zij geeft worden gecombineerd met een score voor de hoeveelheid stenen die per team valt (ik vraag me af hoe ze tienduizenden steentjes nauwkeurig tellen, maar dat terzijde). Het team met uiteindelijk de laagste score valt af.

Domino ook echt het belangrijkste voor Domino Challenge

Domino Challenge moet het niet hebben van het charisma van de kandidaten. Op een gegeven moment vroeg Ruben aan een team waarvan tijdens het bouwen al een stuk was omgevallen hoe het kon dat ze op dat moment niet vloekten. En ik snap die vraag, want het leek alsof bijna alle kandidaten heel weinig emotie hadden.

Over Ruben gesproken: hij is al zo vaak op RTL4 te zien dat hij ook niet echt de wow-factor aan het programma kan geven. Dus eigenlijk moet Domino Challenge het echt hebben van waar de show om draait: dominobouwwerken. En dat onderdeel is gelukkig best wel fascinerend.

Op het moment dat ze eindelijk de steentjes om gaan gooien, zat ik toch met een bepaalde spanning te kijken. Bij Domino Day van vroeger is dat niet gek, want dat was echte event-tv. Dit is veel minder groots, maar blijkbaar kan ook dat best spannend zijn. Overigens is het wel jammer dat er ook wel eens dingen niet vallen, want wat de kandidaten neerzetten is serieus indrukwekkend. Eigenlijk wil je niet dat er bepaalde stukken niet omvallen, maar televisietechnisch is dat natuurlijk wel goed om het interessant te houden.

Conclusie

Al met al is Domino Challenge best een vermakelijk programma. Het haalt het natuurlijk niet bij Domino Day van vroeger, wat een stuk spectaculairder was met altijd honderdduizenden steentjes die omgegooid werden. Toch vind ik het als een zaterdagavondprogramma aan het begin van de zomer goed geschikt.

De kijkcijfers van de eerste aflevering waren ook absoluut niet slecht. Domino Challenge stond op plek 7 op de lijst van best bekeken programma’s van gisteren. Als je je bedenkt dat er concurrentie was van populaire programma’s als Even tot hier en Ik vertrek, van het NOS Journaal en het RTL Nieuws en van de finale van de Champions League, mag je met plek 7 zeker tevreden zijn. Of het programma dit succes volhoudt, moeten we afwachten, maar na aflevering 1 denk ik dat Peter van der Vorst tevreden kan zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*