Buzz Lightyear-film Lightyear verschijnt volgende maand

Buzz Lightyear
Buzz in Lightyear (afb. Disney)

Aankomende maand komt Disney/Pixar met de film Lightyear. Deze spin-off van Toy Story is de origin story van Buzz Lightyear. Wat weten we tot nu toe over deze film?

Het verhaal en de personages van Lightyear

Omdat de film pas volgende maand uitkomt, is nog niet het hele verhaal bekend. We weten wel dat we In Lightyear Buzz Lightyear volgen, die per ongeluk samen met zijn schip, commandant en rest van de crew op een vijandige planeet is terechtgekomen. Hij moet nu de fout proberen op te lossen, maar bij deze poging gaat hij per ongeluk 62 jaar vooruit in de tijd. Niet alleen moet hij vervolgens proberen om terug te keren, maar hij moet ook de strijd aan gaan met Zurg, de schurk die we ook kennen uit Toy Story 2 en in Lightyear het universum bedreigt.

Er komen dus twee bekende personages voor in deze film, maar verder bestaat de cast uit nieuwe karakters. Twee van deze personages zijn Alisha en Izzy Hawthorne. Alisha is Buzz’ commandant en vriend. Izzy is Alisha’s kleindochter, die Buzz ontmoet als hij vooruit gegaan is in de tijd. Verder wordt Buzz vergezeld door Sox, een robotkat die Buzz op allerlei manieren bijstaat. Een cameo is er ook voor Tim Peake, de Britse astronaut die een aantal jaar geleden verbleef in het ISS. Hij maakt in Lightyear zijn opwachting als Tim from Mission Control.

Achter de schermen

De film wordt geregisseerd door Angus MacLane, die voor het eerst zelf een speelfilm regisseert. MacLane heeft overigens wel eerder te maken gehad met Toy Story, want hij werkte als animator aan Toy Story 2 en Toy Story 3. Verder wordt de stem van Buzz Lightyear niet zoals in de films gedaan door Tim Allen, maar door Chris Evans. Evans was voor MacLane de enige acteur die hij wilde voor de rol van Buzz.

De eerste controverse over deze film hebben we trouwens al meegemaakt. In maart werd namelijk bekend dat er een scène uit de film was geknipt waarin Alisha zoent met een andere vrouw. Dit soort moment zijn vrij uniek in animatiefilms. Het is wel eens vaker voorgekomen, maar heel zelden. In deze tijd van inclusiviteit kwam er dan ook kritiek dat juist zo’n moment uit de film gehaald werd. Daarom is besloten om deze film toch weer terug te laten komen in de film.

Lightyear vanaf juni in de bioscoop

Ik kwam er zelf vandaag pas achter dat deze film eraan komt, dus het lijkt er sterk op dat er rondom deze film niet zo’n buzz is als rondom de andere Toy Story-films. Wel wordt Lightyear de eerste Pixar-film sinds Onward uit 2020 die in de bioscoop te zien zal zijn. Ik verwacht geen grote stormloop op kaartjes, maar aangezien het een spin-off is van Toy Story verwacht ik dat er zeker interesse voor deze film zal zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan de trailer van Lightyear.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*