Eindelijk: het laatste seizoen van Peaky Blinders is er bijna

Peaky Blinders

Vandaag was het eindelijk zover: de officiële bekendmaking van de release date van de nieuwe serie van Peaky Blinders. En fans hoeven helemaal niet lang meer te wachten. Het zesde seizoen begint namelijk al over minder dan twee weken, op 27 februari op BBC One. Voor iedereen die wil wachten op ondertiteling is het nog wel wat langer wachten. Meestal worden afleveringen van Peaky Blinders op Netflix toegevoegd als het seizoen op de BBC al is afgelopen.

Een duister seizoen

Eerder werd bekengemaakt dat het zesde seizoen ook het laatste seizoen van de serie zal zijn. De verhaallijn van vorig seizoen wordt erin weer opgepakt. De strijd tussen Tommy Shelby en Oswald Mosley gaat dus nog even door. Hoofdrolspeler Cillian Murphy heeft ook aangegeven dat het laatste seizoen erg duister wordt, dus er is voor fans genoeg om naar uit te kijken.

De cast van seizoen 6

De belangrijkste personages die aan het eind van seizoen 5 nog in leven waren, keren bijna allemaal ook dit seizoen weer terug. De grote uitzondering is Polly Gray, gespeeld door Helen McCrory. Zij was in de eerste vijf seizoenen één van de belangrijkste personages, maar vorig jaar overleed McCrory helaas. Ze had op dat moment ook geen scènes opgenomen voor het nieuwe seizoen. Desondanks hebben de makers laten weten om Polly toch op de één of andere manier nog te verwerken in het laatste seizoen.

Verder zijn er ook twee terugkerende personages. Esmé Shelby, weduwe van John Shelby, was in seizoen vier voor het laatst te zien, maar keert nu terug. En ook publiekslieveling Aflie Solomons, gespeeld door Tom Hardy, keert terug in dit seizoen. Aan het eind van seizoen vier werd hij doodgewaand, maar in de laatste aflevering van seizoen vijf bleek hij nog te leven. Nu zal hij weer een rol gaan spelen in het laatste seizoen.

Daarnaast zullen er ook weer nieuwe personages geïntroduceerd worden. Maar centraal blijft de familie Shelby. Kunnen ze de strijd met Oswald Mosley winnen? Hoe gaat het lopen met de verhoudingen binnen de familie? En overleven de Shelby’s dit seizoen wel allemaal? Kom erachter vanaf 27 februari in een nieuw seizoen Peaky Blinders.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*